Praleisti ir pereiti prie turinio
Lietuvių
  • Pasiūlymų nėra, nes tuščias paieškos laukas.

Konfigūruojamų rolių kūrimas ir valdymas

Kaip sukurti konfigūruojamą rolę, nustatyti jos prieigos teises ir atlikti vėlesnius pakeitimus.

Super administratoriai gali kurti konfigūruojamas roles ir nustatyti, kokias teises turės administratoriai, kuriems šios rolės bus priskirtos.

Sukurkite konfigūruojamą rolę

  1. Atidarykite Daugiau → Nustatymai → Rolės ir teisės.
  2. Spauskite Pridėti rolę.

  3. Įveskite rolės pavadinimą ir, jei reikia, aprašymą.
  4. Kiekvienai sistemos sričiai pasirinkite reikiamą teisės lygį.
  5. Spauskite Saugoti.

Prieigos teisių lygiai

  • Pilna – galima peržiūrėti ir valdyti;
  • Peržiūra – galima peržiūrėti, bet ne valdyti;
  • Nėra – prieiga nesuteikiama;
  • Maskuota – naudojama tik Darbuotojų teisei ir anonimizuoja darbuotojus identifikuojančius duomenis.

Ne visoms teisėms galimi visi prieigos lygiai. Išsamiau apie atskiras teises ir jų apribojimus: Teisių aprašas

Redaguokite rolę

Konfigūruojamą rolę galite atidaryti:

  • puslapyje Rolės ir teisės, paspaudę rolės pavadinimą;
  • puslapyje Administratoriai, paspaudę administratoriui priskirtos rolės pavadinimą.

Atidarę rolę galite pakeisti jos pavadinimą, aprašymą ir teises. Taip pat matysite, kiek administratorių ir integracijų naudoja šią rolę. Paspaudę jų skaičių atidarysite atitinkamą išfiltruotą sąrašą.


Pakeitus rolės teises, pakeitimai taikomi visiems administratoriams ir integracijoms, kuriems ši rolė priskirta.

Nukopijuokite rolę

Jei norite sukurti panašią rolę:

  1. Atidarykite norimą konfigūruojamą rolę.
  2. Spauskite Kopijuoti.
  3. Bus sukurta rolės kopija su tuo pačiu aprašymu ir teisėmis.
  4. Atlikite reikiamus pakeitimus ir išsaugokite naują rolę.


Ištrinkite rolę

Konfigūruojamą rolę galima ištrinti tik tada, kai ji nėra priskirta nė vienam administratoriui ar integracijai.

Jei rolė naudojama, pirmiausia pakeiskite visų jai priskirtų administratorių ir integracijų roles.

Kai rolė nebenaudojama:

  1. Atidarykite rolę.
  2. Spauskite Ištrinti.
  3. Patvirtinkite ištrynimą.